środa, 20 maja 2015

Pasztet z jajek

Ostatnio robiłam jak dla Mnie dobry pasztet inny niż tradycyjny bo z jajek,jeśli ktoś chciałby go zrobić podaję przepis (sama znalazłam go kiedyś w gazecie).
10 jajek kurzych ugotować na twardo 
2 jajka surowe
2 pory
pół pęczka natki pietruszki
bułka tarta
szczypta suszonego rozmarynu
gałka muszkatołowa ---sól---pieprz

Pory oczyścić ,umyć dokładnie pod wodą po czym pokroić w krążki i poddusić na rozgrzanym maśle.
Ugotowane jajka obrać ,pokroić w średnią kostkę .
Wymieszać z porami ,posiekaną natką pietruszki ,surowymi jajkami,bułką tartą.
Doprawić solą,pieprzem,rozmarynem,gałką muszkatołową.
Małą foremkę keksową wysmarować masłem i wysypać bułką.
Nałożyć masę,wyrównać wierzch.Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza
Życzę smacznego.

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...