niedziela, 4 marca 2012

Pyszne nadziewane bułeczki

                             Nadziewane kajzerki

skład:kajzerki w zależności od tego ile jest osób i 
                 jakie głodomory (na jedną osobę najlepiej
                wziąść 2 kajzerki)
                    pieczarki
                     jajko
                    cebula
                      przyprawy(sól ,pieprz,można dodać szczypiorek ,koperek )
                     ser żółty do posypania


Wykonanie---Bierzemy bułeczki najlepiej nie za bardzo świeże ,
                        odkrawamy górną część (dość płasko)
                      ze środka wybieramy miąższ (który później dodamy do farszu)
                       Na patelni przesmażamy cebulkę na złoty kolor ,
                       dodajemy pieczarki i dalej  smażymy
                      (podpiekając je ),dodajemy miąższ z bułki i jajko
                        (które to zetnie całość i ściśnie farsz)
                       Nakładamy farsz do bułeczek posypujemy żółtym serem i 
                       wkładamy do piekarnika.
                       Ja wkładam do piekarnika pod grzałkę na ok.5 minut (są wtedy chrupiące
                         i ser się przypiecze)
                       Można też wsadzić do piekarnika na gaz ale uważać aby wyjąć 
                       je w odpowiednim momencie.
                                      A Tak wygląda bułeczka po przekrojeniu.
              Przepis ten znalazłam na yt pod tym linkiem
                                   (ale te zdjęcia wyżej to moje wykonanie) 
          
                       http://youtu.be/Ej-MIADbE4Y

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...