skład:kajzerki w zależności od tego ile jest osób i
jakie głodomory (na jedną osobę najlepiej
jakie głodomory (na jedną osobę najlepiej
wziąść 2 kajzerki)
pieczarki
jajko
cebula
przyprawy(sól ,pieprz,można dodać szczypiorek ,koperek )
ser żółty do posypania
Wykonanie---Bierzemy bułeczki najlepiej nie za bardzo świeże ,
odkrawamy górną część (dość płasko)
odkrawamy górną część (dość płasko)
ze środka wybieramy miąższ (który później dodamy do farszu)
Na patelni przesmażamy cebulkę na złoty kolor ,
dodajemy pieczarki i dalej smażymy
dodajemy pieczarki i dalej smażymy
(podpiekając je ),dodajemy miąższ z bułki i jajko
(które to zetnie całość i ściśnie farsz)
(które to zetnie całość i ściśnie farsz)
Nakładamy farsz do bułeczek posypujemy żółtym serem i
wkładamy do piekarnika.
wkładamy do piekarnika.
Ja wkładam do piekarnika pod grzałkę na ok.5 minut (są wtedy chrupiące
i ser się przypiecze)
Można też wsadzić do piekarnika na gaz ale uważać aby wyjąć
je w odpowiednim momencie.
A Tak wygląda bułeczka po przekrojeniu.Przepis ten znalazłam na yt pod tym linkiem
(ale te zdjęcia wyżej to moje wykonanie)
http://youtu.be/Ej-MIADbE4Y
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz