środa, 23 listopada 2016

Zapiekane warzywa z kopytkami

Ten przepis znalazłam kiedyś w gazecie którą co miesiąc można kupić w "Biedronce" .
Co prawda oni tam proponują  ożycie swoich produktów,ale ja co mogę wole wykonać sama w domu(bo wiem co wkładam do tych np. kopytek).
Przepis jest łatwy i szybki w przygotowaniu (oprócz zrobienia kopytek,ale kopytka zawsze można zrobić wcześniej i później je zamrozić ,a jak przyjdzie zrobić obiad na szybko to wyjmujemy z zamrażalki kopytka ,gotujemy je i wykładamy na patelnie razem do warzyw).


Do owej zapiekanki warzywnej potrzeba nam będzie:
-warzywa na patelnie (mrożonka)
-czosnek
-kopytka
-olej
-ser żółty
-sol,pieprz,inne ulubione przyprawy
-szczypiorek (jak kto lubi do posypania)

W garnku rozgrzałam olej i wrzuciłam warzywna mieszankę i pokrojony czosnek.
Smażyłam to ok.5 minut później dodałam kopytka i podsmażyłam wszystko to jeszcze ok.3 minut i doprawiłam wszystko sola i pieprzem.
Ser żółty miałam już starty i dodałam go do kopytek z warzywami na patelni (w originale jest napisane ze ser można zmieszać ze śmietaną i dodać do warzyw ,ale ja jak na razie nie ożywam śmietany wiec jej nie dodałam ).
Wszystko to na patelni wymieszałam  i włożyłam  do żaroodpornego naczynia ,a wierzch posypałam  serem żółtym .
Naczynie do zapiekania włożyłam do piekarnika na 180C i zapiekałam ok. 15 minut.
Przed podaniem można posypać szczypiorkiem jak kto lubi?
I właściwie cały obiad mamy już gotowy .
Robi się go na prawdę szybko .


Zycze smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...